Covid-19 beschermingsmiddelen

 

Sinds zaterdag 11 juli 2020 is het verplicht om een mondmasker te dragen in onder andere winkels en winkelcentra. Mondmaskers zijn nooit verplicht voor kinderen jonger dan twaalf.
Deze nieuwe regel is ook van toepassing op uw bedrijf: in alle ruimten waar contact is met klanten moet een mondmasker worden gedragen door zowel het personeel als de klanten (auto, moto, fiets, onderdelen, banden, servicestations, carwash…). Ook wanneer er plexiwanden zijn geplaatst aan balies of in verkoopruimten.
Deze regel geldt eveneens wanneer klanten in een werkplaats zouden komen of wanneer bijvoorbeeld een mecanicien zich in de showroom begeeft. 
Indien een klant de showroom of atelier betreedt zonder mondmasker, dan moet u hem/haar vragen om de wet na te leven en een mondmasker te dragen of om de zaak te verlaten. Indien de klant geen mondmasker op zak heeft, bied hem/haar dan een mondmasker aan. Moest de klant weigeren om een mondmasker te dragen, vraag hem/haar dan om de zaak te verlaten. Hou er rekening mee dat u als ondernemer kan gesanctioneerd worden bij niet-naleving van de richtlijnen.
Respecteer in alle geval ook de zogenaamde zes "gouden regels", namelijk:

  • Pas hygiënemaatregelen toe, zoals het regelmatig wassen van de handen;
  • Stimuleer activiteiten in de buitenlucht;
  • Besteed speciale aandacht aan kwetsbare groepen;
  • Houd zoveel mogelijk een veiligheidsafstand van 1,5 m aan;

handgel en handspray

Overzicht beschermingsmaterialen